محصولات ارگانیک

عرضه محصولات ارگانیک

محصولات ارگانیک

عرضه محصولات ارگانیک

۲۰ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در مقاله قبلی با راهکارهای جذب کلسیم جهت کنترل فشارخون آشنا شدید. سبک زندگی نامناسب از جمله مهمترین عوامل بروز فشار خون است. در این مقاله با انواع فشار خون و فوریت های آن آشنا می شویم. با سالم یاب همراه باشید. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد.

 

 فشارخون بالا(هایپرتنشن)

فشارخون بالاتر از حد طبیعی،فشارخون سرخرگی نامیده می‌شود.هیچ علامت منفرد خاصی برای فشار خون بالا وجود ندارد.فشارخون اولیه از نقص ژنتیکی ناشی می‌شود و امروزه به‌طور فزاینده‌ای کم‌سالان را هم گرفتار کرده است.چاقی،سبک زندگی کم‌تحرک،مصرف قند بالا،مصرف الکل و استرس عاطفی و فیزیکی ازجمله عوامل تعیین‌کننده‌ی فشار خون هستند.

تقریباً پنج تا ده درصد بزرگسالان فشارخون ثانویه دارند. فشارخون بالای ثانویه در اثر عوامل پنهانی مثل بیماری کلیه،ناراحتی غده‌ی فوق کلیوی یا شرایط قلبی و عروقی به وجود می‌آید.

فشارخون خوش خیم

اگر فشارخون خوش خیم کنترل شود،به اندام‌های بدن صدمه نمی‌زند.این نوع فشارخون هیچ علامتی ندارد و باعث کاهش عمر نمی‌شود(مگر آن‌که حمله‌ی قلبی یا مشکلات دیگری مداخله کنند).لذا این نوع فشارخون به فشارخون بی‌خطر موسوم است.

انواع فشار خون - طب سنتی

انواع فشار خون – طب سنتی

فوریت‌های فشارخون

در شرایطی که فشارخون سبب صدمه زدن به اندام‌های اصلی می‌شود(مسائل قلبی-عروقی)کنترل سریع فشارخون لازم است.این اندام‌ها عبارت‌اند از کلیه،قلب و مغز.

فشار خون لحظه‌ای جدای از پرفشاری خون است.در فشار خون لحظه‌ای فشارخون به‌طور لحظه‌ای بالا می‌رود،ولی خسارتی به اندام‌ها نمی‌زند. از طرف دیگر، پرفشاری خون به توجه سریع نیاز دارد.فشار سیستولیک بالاتر از ۲۲۰میلی‌متر جیوه یا دیاستولیک بالاتر از ۱۲۰میلی‌متر جیوه را باید در چند دقیقه یا ساعت کاهش دهیم. آسیب‌های مغزی یا کلیوی و قلبی از عوارض پرفشاری خون است.در این حالت اورژانس پزشکی لازم است.

فشارخون بدخیم

در حالتی که پرفشاری خون دارای عوارض(مثل آسیب دیدن چشم‌ها)باشد،فشار خون بدخیم بروز می‌کند.ویژگی این نوع فشارخون این است که در اثر آن مویرگ‌ها آسیب می‌بینند و سبب آسیب به اعصاب حسی می‌شود.

هردو نوع فشارخون بالا و بدخیم،آسیب‌شناسی یا زمینه‌ی متفاوتی دارند.به‌علاوه،هر دو نوع فشارخون به آسیب دیدن اندام‌های دارای فشارخون می‌انجامند و سبب افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‌شوند.کنترل فشارخون بدخیم مستلزم کنترل دقیق فشار خون به مدت ۲۴ ساعت است.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشارخون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبلی با تاثیر مواد معدنی و کلسیم بر فشار خون آشنا شدید. سطح پایین کلسیم (علاوه بر ارتباط با پوکی استخوان) با فشار خون هم در ارتباط است.آزمایش‌ها نشان می‌دهد در بیماران فشار خونی مصرف کلسیم به کاهش فشار خون کمک می‌کند. در این مقاله با راهکارهای جذب بهتر کلسیم آشنا خواهید شد. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد. با سالم یاب همراه باشید.

 برای جذب بهتر کلسیم، مکمل‌ها را با…

*با غذاها مصرف کنید.

*یک تا یک و نیم ساعت بعد از هر وعده غذا را با یک لیوان آب مصرف کنید.

*کلسیم همراه ویتامین دی  بهتر جذب می‌شود.

*هر بار بیش از ۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم مصرف نکنید. بدن از مقادیر کم بهتر و مؤثرتر استفاده می‌کند.

محاسبه‌ی مقدار کلسیم موجود در مکمل

روی برچسب شیشه یا بسته‌ی کلسیم مقدار ۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم مکمل نوشته شده است که وزن قرص کلسیم را نشان می‌دهد،نه مقدار کلسیم واقعی را.

برخی برچسب‌ها مقدار واقعی مواد معدنی(کلسیم)موجود در هر قرص را نشان می‌دهند.اگر برچسب دارو،وزن کلی هر قرص را نوشته باشد،مقدار واقعی کلسیم موجود در آن را محاسبه کنید.

*گلوکنات کلسیم(محتوی نه درصد کلسیم)

وزن کل را در نه درصد ضرب کنید.یعنی ۵۰۰میلی‌گرم گلوکنات کلسیم ضربدر نه درصد مساوی است با ۴۵میلی‌گرم کلسیم.

*کربنات کلسیم(محتوی ۴۰درصد کلسیم)

وزن کل را در چهار درصد ضرب کنید.یعنی ۵۰۰میلی‌گرم آن ضربدر چهار درصد مساوی است با ۲۰۰میلی‌گرم کلسیم.

*سیترات کلسیم شامل ۲۱درصد کلسیم است.

*لاکتات کلسیم حاوی ۱۳درصد کلسیم است.

مقادیر را به شرح فوق محاسبه کنید.۵۰۰میلی‌گرم سیترات کلسیم محتوی۱۰۵میلی‌گرم کلسیم است؛درحالی‌که ۵۰۰میلی‌گرم لاکتات کلسیم محتوی ۶۵میلی‌گرم کلسیم بنیادی است.

عوامل تاثیرگذار بر فشار خون - طب سنتی - کلسیم

عوامل تاثیرگذار بر فشار خون – طب سنتی

مقدار مجاز مصرف کلسیم روزانه در آمریکا

مصرف روزانه بیش از ۲۵۰۰میلی‌گرم مجاز نیست.مصرف بیشتر به‌طور مداوم سبب تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

۹-۱۸سال>>>1300میلی‌گرم

۱۸-۵۰سال>>>1000میلی‌گرم

۵۰سال به بالا>>>1200میلی‌گرم

اکسید نیتریک و فشار خون

وجود فشار خون بالا،استرس،سالخوردگی،دیابت و مصرف داروهای خاص،سطح اکسید نیتریک را در بدن کاهش می‌دهد.لایه‌ی داخلی(بیشتر لایه‌های داخلی)سرخرگ‌ها،اکسید نیتریک تولید می‌کند.غشای سلولی داخلی اکسید نیتریک را به سلول‌های عضلانی زیرین می‌فرستد و انقباض را متوقف می‌کند؛درنتیجه سرخرگ‌ها منبسط می‌شوند.به‌این‌ترتیب با ترشح اکسید نیتریک فشار خون تحت کنترل درمی‌آید و ادامه می‌یابد.در تصلب شرایین ظرفیت تولید اکسید نیتریک در لایه‌ی داخلی سرخرگ‌ها کاهش می‌یابد.

اکسید نیتریک،فاکتور اصلی برای تنظیم فشارخون و عملکرد قلبی-عروقی است. بنابراین،فشارخون ودستگاه قلبی-عروقی را همراه اندام‌های دیگر تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشار خون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبلی با پارامترهای مهم جهت کنترل فشارخون آشنا شدید. بسیاری از عوامل بدنی بر فشار خون اثر می‌گذارند و از هر یک از فاکتورهای فیزیولوژیکی مثل غذا، ورزش، بیماری، مواد مخدر و غیره تأثیر می‌پذیرند. در این مقاله با این موارد آشنا می‌شویم. همچنین تأثیر  مواد معدنی بر فشار خون موردبررسی قرار می‌گیرد. با سالم یاب همراه باشید. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد.

 عوامل بدنی

*میزان پمپاژ قلب: در دستگاه گردش خون،میزان پمپاژ،تعداد ضربان قلب نامیده می‌شود و مقدار خونی است که توسط قلب پمپاژ می‌شود.هرچه تعداد ضربان قلب بیشتر باشد،فشار خون بالاتر است.

*حجم مایعات: هرچه مقدار خون موجود در بدن بیشتر باشد، نرخ برگشت خون به قلب بالاتر و درنتیجه برون دهی قلب بیشتر است .بین مصرف نمک و افزایش حجم خون رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد. مصرف نمک زیاد سبب فشار خون بالا می‌شود.

*مقاومت: در دستگاه گردش خون رگ‌های خونی دارای مقاومت‌اند.هرچه مقاومت بیشتر باشد،فشار خون بالاتر است.مقاومت با اندازه‌ی رگ‌ها رابطه دارد(هرچه رگ‌ها گشادتر باشند،مقاومت پایین‌تر است).مقاومت به نرمی دیواره‌ی رگ‌ها هم مربوط می‌شود.با انباشته شدن رسوب چربی روی دیواره‌ی سرخرگ‌ها،نرمی لایه‌ی داخل سرخرگ‌ها کاهش می‌یابد و درنتیجه سرخرگ‌ها سفت می‌شوند.

عوامل منقبض کننده‌ی رگ‌های بدن (مثلاً استرس) اندازه‌ی رگ‌ها را کاهش می‌دهند و درنتیجه فشار خون را بیشتر می‌کنند.داروهای منبسط کننده‌ی عروق خونی (مثل نیتروگلیسیرین) به افزایش قطر رگ‌ها کمک می‌کنند، لذا فشار خون کاهش می‌یابد.

*غلظت یا سفتی مایعات: چنانچه خون غلیظ شود،فشار خون افزایش می‌یابد.شرایط خاص هم در تغییر غلظت خون اثر می‌گذارند. کم شدن غلظت گلبول‌های قرمز (کم‌خونی) سبب کاهش غلظت خون می‌شود.افزایش غلظت قند خون نیز سبب غلیظ‌تر شدن خون می‌شود.

دستگاه عصبی خودکار بدن هر انسانی،به همه‌ی عوامل مداخله‌گر فوق جواب می‌دهد و آن‌ها را تنظیم می‌کند.

عوامل تاثیرگذار بر فشار خون - طب سنتی

عوامل تاثیرگذار بر فشار خون – طب سنتی

فشارخون-مواد معدنی

کلسیم

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که سطح پایین کلسیم (علاوه بر ارتباط با پوکی استخوان) با فشار خون هم در ارتباط است.آزمایش‌ها نشان می‌دهد در بیماران فشار خونی مصرف کلسیم به کاهش فشار خون کمک می‌کند.غذاهای محتوی سبزیجات برگ‌دار،برکلی و فرآورده‌های لبنی به بالا بردن سطح کلسیم کمک می‌کند.اکثر ویتامین‌ها و مواد معدنی را باید از غذاهای طبیعی بگیریم.برای ایجاد موازنه در غذاهای روزانه از مکمل‌ها استفاده کنید.معمولاً چهار نوع مکمل وجود دارند:گلوکنات،کربنات،ستیرات و لاکتات.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشار خون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبل با مفاهیم مهم جهت شناخت و کنترل فشار خون آشنا شدید، در این مقاله، شما با پارامترهای مهم جهت کنترل فشارخون و همچنین تنظیم فشار خون آشنا خواهید شد. با سالم یاب همراه باشید. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد.

 

فشارخون سیستولی ( حداکثر)

عدد اول قدرت قلب و مرحله پمپاژ خون را نشان می‌دهد. فشارخون سیستولی سالم و طبیعی ۱۲۰ میلی‌متر جیوه یا پایین‌تر از آن است.

فشارخون دیاستولی ( حداقل)

عدد دوم فشار خون را در حال استراحت ( یعنی بین پمپاژهای قلب) نشان می‌دهد. فشارخون دیاستولی سالم و نرمال ۸۰ میلی‌متر جیوه یا پایین‌تر از آن است.

درحالی‌که فشار خون دیاستولی تقریباً همیشه در یک سطح می‌ماند، فشارخون سیستولی مکرراً تغییر می‌کند. فعالیت روزانه و عکس‌العمل بدن به استرس بدنی و ذهنی، سبب تغییر مکرر فشار خون سیستولی می‌شود. مثلاً اگر فشار خون طبیعی ۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه باشد، هنگام کار به علت استرس تا ۸۰/۱۶۰ میلی‌متر جیوه تغییر می‌کند. موقع بازی هم فشار از ۸۰/۱۱۰ میلی‌متر جیوه به ۸۰/۱۵۰ میلی‌متر جیوه می‌رسد.

کنترل فشار خون - طب سنتی

کنترل فشار خون – طب سنتی

تنظیم فشار خون

مکانیسم‌هایی وجود دارد که به فهم نظم فشارخون کمک می‌کنند:

۱- عکس‌العمل بارورسپتور: بارورسپتور ها در اندام‌های مختلف سبب شناسایی فشار خون می‌شوند. آن‌ها با تغییر دادن فشار و سرعت انقباض قلب، فشار متوسط شریانی را تنظیم می‌کنند. مقاومت کل عروق محیطی هم توسط آن‌ها تنظیم می‌شود.

۲- سیستم آنژوتنسین رنین: این سیستم  عموماً به‌عنوان تنظیم‌کننده طولانی‌مدت فشارخون معروف است. در این سیستم، کلیه‌ها در صورت کاهش حجم خون در موارد جراحی یا صدمه‌ها آن را جبران می‌کنند.

۳- ترشح آلدوسترون: این هورمون استروئید از غشای غده فوق کلیوی ترشح می‌شود و واکنشی در برابر آنژیو تنسین دو یا سطح بالای پتاسیم سدیم است. آلدوسترون مکانیسم نگهداری سدیم و دفع پتاسیم توسط کلیه‌ها را به عهده دارد. سدیم یون اصلی تعیین‌کننده مقدار مایعات موجود در رگ‌ها با فشار اسمزی است. لذا آلدوسترون نگهداری مایعات را افزایش می‌دهد و به‌طور غیرمستقیم فشارخون را بیشتر می‌کند.

عوامل مؤثر بر فشارخون

عوامل بدنی زیادی هستند که بر فشارخون اثر می‌گذارند و از هر یک از فاکتورهای فیزیولوژیکی مثل غذا، ورزش، بیماری، مواد مخدر و غیره تأثیر می‌پذیرند.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشارخون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

بسیاری از افراد شناخت درستی از بیماری فشار خون ندارند و قادر به درک مفاهیم آن نیستند. در مقاله قبل با افراد در معرض خطر فشارخون آشنا شدید، در این مقاله شما با مفاهیم مهم جهت شناخت و کنترل فشار خون آشنا خواهید شد. با سالم یاب همراه باشید. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد.

 

شناختن فشارخون بالا

هر انسانی برای زنده ماندن به فشار خون (BP) نیاز دارد. بااین‌حال فشار خون بالا نوعی قاتل بی‌سروصدا است. بنابراین باید آن را بشناسید و با این خطر بی‌سروصدا مبارزه کنید.

قلب یک پمپ آرام

قلب ماهیچه‌ای به‌اندازه یک مشت است و در ۳۶۵ روز سال به‌طور شبانه‌روز و بدون هیچ توقفی خون را پمپاژ می‌کند. قلب انسان بی‌وقفه، اکسیژن و خون غنی از مواد غذایی را به تمام بدن می‌فرستد.

شناخت فشار خون - طب سنتی

شناخت فشار خون – طب سنتی

رگ‌ها، مجاری خون

رگ‌ها شبکه‌ای از لوله‌های نرم و انعطاف‌پذیر می‌باشند که ماهیچه‌ها و عروق عصبی آن‌ها را احاطه کرده‌اند. سرخرگ‌ها رگ‌هایی‌اند که خون تازه را از قلب به بدن می‌رسانند. سیاهرگ‌ها خون کثیف بدن را به شش‌ها برمی‌گردانند. خون فاقد اکسیژن و مواد غذایی از قسمت‌های بالایی و پایینی بدن از راه رگ‌ها به حفره راست قلب بر می‌گردد.

قلب، خون استفاده‌شده را از راه سرخرگ ششی به شش‌ها می‌فرستد. شش‌ها اکسیژن تازه را از راه دم می‌گیرند و به خون می‌دهند. هنگام بازدم، شش‌ها دی‌اکسید کربن را به بیرون پس می‌دهند.

خون تازه حامل اکسیژن، از شش‌ها به حفره چپ قلب بر می‌گردد. به‌این‌ترتیب خون از راه سرخرگ آئورتی و رگ‌های دیگر در تمام بدن گردش می‌کند. سرخرگ‌ها خون حامل اکسیژن را به قلب ( سرخرگ‌های کرنری) می‌رسانند. به‌این‌ترتیب قلب خون و انرژی موردنیاز خود را نیز تأمین می‌کند.

فشار خون طبیعی

فشارخون مقدار فشاری است که خون به دیواره سرخرگ‌ها وارد می‌کند. با اندازه‌گیری فشار خون، به دو عدد همچون ۸۰/۱۲۰ دست می‌یابید. عدد اولی فشار خون سیستولی و عدد دوم فشار خون دیاستولی است. اعداد فوق مراحل پمپاژ و استراحت قلب را نشان می‌دهند و آن را اندازه می‌گیرند.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشار خون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

یکی از بیماری های بسیار خطرناک که به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود، بیماری فشار خون می باشد. در ایران حدود ۲۰ درصد از جمعیت بزرگسال، به این بیماری مبتلا هستند. در این مقاله و مطالب آینده، اطلاعات کاملی در خصوص این بیماری و درمان آن ارائه خواهیم داد. با سالم یابهمراه باشید. همچنین در طب سنتی اطلاعات، راهکارها و درمان های عملی جهت این موارد وجود دارد.

پمپاژ خون توسط قلب، فشاری به رگ‌های خونی وارد می‌کند که به آن فشار خون می‌گویند. وقتی فشارخون از حدود طبیعی و قابل‌قبول بالاتر رود، تشخیص این است که شخص فشارخون بالا دارد.

فشار خون بالا ( هایپر تنشن ) معمولاً هیچ علامتی ندارد و همه افراد را در هر سن و سابقه‌ای گرفتار می‌کند. امروزه ۲۵ درصد جمعیت جهان از فشار خون بالا رنج می‌برند. شما هم ممکن است فشارخون بالا داشته و از آن بی‌اطلاع باشید.

فشارخون خود را کنترل کنید.

 

فشار خون - طب سنتی

فشار خون – طب سنتی

 

لطفاً به این سؤالات پاسخ بلی یا خیر دهید:

سبک زندگی

۱- برنامه کاری نامنظم دارید؟

۲- مدام تحت استرس زیادید؟

۳- در خانه یا در محل کار فعالیت بدنی زیادی ندارید؟

عادت‌های غذایی

۱- به غذاهای شور سرخ‌شده یا شیرین خیلی علاقه دارید؟

۲- نوشابه الکلی می‌نوشید؟

۳- معمولاً هرروز بیش از دو فنجان قهوه یا آشامیدنی‌های کافئین دار می‌نوشید؟

سابقه شخصی یا خانوادگی

۱- سیگار می‌کشید؟

۲- سن شما بین ۳۵ تا ۵۰ سال ست؟

۳- با کسی که دارای فشارخون بالاست، بیماری قلبی دارد یا سکته کرده نسبت فامیلی دارید؟

سابقه پزشکی

۱- سطح کلسترول خون شما بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی لیتر است؟

۲- وزن شما از حد قابل‌قبول ده درصد بالاتر است؟

۳- بیش از یک سال است که میزان فشارخون خود را چک و کنترل نکرده‌اید؟

چنانچه به بیشتر سؤالات فوق جواب آری داده‌اید، خطر ابتلا به فشار خون در شما بالاتر است. با در نظر گرفتن این مورد، جهت اندازه گیری فشار خون خود به مراکز مجاز مراجعه فرمایید و همچنین مقاله های بعدی سالم یاب را مطالعه کنید تا با نکات کاربری مقابله با این بیماری آشنا شوید.

در طب سنتی اطلاعات تجربی در خصوص فشارخون و راهکارهای عملی کنترل آن وجود دارد. جهت آشنایی با طب سنتی به این مقاله مراجعه فرمایید.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

طب سنتی چیست و چه تفاوتی با طب مدرن دارد؟

طب سنتی علمی است که در مورد بدن انسان، طبایع مختلف، مزاج های گوناگون، اثر داروهای گیاهی با مزاج های مختلف وگاهی اوقات جراحی و مزاج فصول و نوشیدنی ها و خوراکی ها بحث می کند. در این علم، علل بیماری ها و سپس درمان توسط داروهای مختلف گیاهی و انواع معجون ها، خوراکی ها، نوشیدنی ها و بعضی مواقع توسط جراحی بیمار را درمان می کنند. طب سنتی از داروهای گیاهی و حیوانی و معدنی استفاده می کند. شناخت و تشخیص بیماری ها از طریق نبض، ادرار، مدفوع و علائم بالینی بیمار انجام می شود. با سالم یاب همراه باشید.

طب سنتی در مقابل طب مدرن

طب سنتی در مقابل طب مدرن

شیوه درمانی طب سنتی، شیوه دفع کنندگی است؛ بر خلاف طب جدید که معمولاً شیوه درمانی رفع کنندگی دارد. اصول طب سنتی مانع از مریض شدن می شود، درحای که اصول طب جدید بیشتر به درمان مرض واقع شده اختصاص می یابد. طب سنتی به درمان علت ها می پردازد، در حالی که طب جدید بیش تر به عوارض و معلول ها توجه دارد. این طب، درمان بیماری را به تعدیل درون انسان حواله می دهد، درحالی که طب جدید بیشتر به دنبال هماهنگ کردن انسان با بیرون است. شیوه درمانی طب سنتی، اقلیمی و جزئی است بر خلاف طب جدید که داروها و نسخه های آن عمومی و جهانی پیچیده می شوند.

پزشکی مدرن یا جدید، علمی است که بدن انسان به طور سلولی مورد بحث قرار می گیرد. این طب وابستگی شدیدی به انواع داروهای شیمیایی دارد و علل خیلی از بیماری ها مشخص و معین نیست. طب مدرن بیشتر با معلول مبارزه می کند و بیمار ممکن است بارها و بارها تن به انواع داروها و آزمایش ها و جراحی های مختلف دهد. در این طب، بیماری های رنگارنگی بر اثر استفاده از دارو ایجاد می شود که قابل تشخیص و درمان نیست.

بطور کلی در طب سنتی یا قدیم، مسئله مهم تشخیص بیماری است، درحالی که درمان بسیار ساده می باشد مگر بعضی بیماری ها که درمان آنها دشوار است.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبل (طب سنتی -بخش۱۱- شناخت حالات سودا- بخش۳) با خلط سودا آشنا شدیم. همچنین در مقاله های گذشته تمامی اخلاط چهارگانه شامل صفرا، خون، بلغم و سودا و انواع آن ها و موارد تاثیر گذار بر آن ها و اندام هایی که با این اخلاط درگیر می باشند را بررسی نمودیم. در این مقاله به توضیح تاثیر مزاج های مختلف بر بدن انسان خواهیم پرداخت. با سالم یاب همراه باشید.

 

هرگاه مزاج اصلی یعنی مادرزادی به خشکی گراید، در همه سال های عمر جسم جوان می ماند. اگر این مزاج به سردی یا به تری گراید، در همه سال ها به پیران می ماند و جسمی که بدان سال رسد که مزاج سن او در آن ایام مانند مزاج اصلی باشد، حال او بد می شود و به بیماری می گراید.

به عنوان مثال هر گاه مزاج اصلی گرم و خشک باشد، چون از حد کودکی بیرون می آید و به جوانی رسد بدحال شود. از آن جا که مزاج روزگار جوانی هم گرم و خشک می باشد و هرگاه دو مزاج گرم و خشک در جسمی پدید آیدف آن جسم بسیار از اعتدال دورتر می شود.

هر جسمی که در عمر بدان سال می رسد که مخالف مزاج اصلی او باشد در آن ایام نیک حال تر باشد. چنان که مزاج اصلی سرد و تر باشد چون به جوانی رسد معتدل می شود از بهر آن که مزاج سال های جوانی گرم و خشک می باشد که ضد سردی و تری است.

طب سنتی

طب سنتی

اگر مزاج اصلی گرم و تر باشد، در کهنسالی نیک حال تر می باشد زیرا مزاج کهنسالی در قیاس با مزاج سال های جوانی سرد و خشک می باشد و بدین سبب معتدل می گردد.

در این ۱۲ مقاله به طور کلی با طب سنتی آشنا شدیم. توضیحات کامل تر در این خصوص مباحث بسیار تخصصی بوده و در حوصله این مقالات نمی گنجد. هدف از نگارش این مقالات، آشنایی خواننده با طب سنتی و مفاهیم آن به صورت کلی بوده است. در مقالات آینده به بررسی راهکارهای طب سنتی در پیشگیری و  درمان بیماری ها خواهیم پرداخت.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبل (طب سنتی -بخش۱۰- شناخت حالات سودا- بخش۲) نقش طحال را در کنترل سودا بررسی نمودیم. همچنین در مقاله های قبلی با نوع طبیعی این خلط آشنا شدیم. در این مقاله به بررسی نوع غیر طبیعی خلط سودا خواهیم پرداخت. با سالم یاب همراه باشید.

سودای غیر طبیعی چهار نوع است:

۱- بقایای سوختگی و خاکستر صفرا بوده و مزه آن تلخ است.

۲- خاکستر و سوخته بلغم است، هرگاه بلغم بسیار لطیف و آبکی باشد، خاکستر آن به شور مزگی می زند وگرنه به ترش مزگی یا تلخ گس نزدیک است.

۳- خاکستر و سوخته خون است و مزه آن شور است که کمی به شیرینی می زند.

۴- خاکستر سودای طبیعی است که اگر لطیف باشد، خاکستر سوخته اش در ترش مزگی به سرکه می ماند و روی زمین جوش می خورد و چنان بوی ترشی از آن خارج می شود که مگس و موجودات نظیر آن گریزان می شوند.

کلید: به نظر می رسد سودا همان اریتروسیت ها می باشد که وظیفه آن ها اکسیژن رسانی به همه اندام ها می باشد.

طب سنتی

طب سنتی

اریتروسیت ها از طحال عبور کرده و تصفیه می شوند و اگر دچار اشکالی شوند در طحال به دام افتاده و در آنجا از بین می روند. طحال اندام بسیار با ارزشی است که اگر از بدن خارج شود، شخص ممکن است دچار عفونت های مکرر شود. طحال اندامی است که در سیستم ایمنی نقش با ارزشی داشته، گلبول های سفید را کنترل کرده و آنهایی که معیوب می شوند را از خون حذف می کند.

غذاهای سرد و خشک مانند ترشیجات و سرکه، تعادل این اندام را منحل کرده و شخص را دچار بیماری های اتو ایمیون خواهد کرد. با اختلالات این اندام در شخص افسردگی و بیماری های روحی و روانی ایجاد خواهد شد ( مالیخولیا). پیشنهاد می گردد روزانه ۳ حبه سیر را خرد کرده و ۲٫۵ ساعت بعد از غذا با یک لیوان شربت عسل قورت دهید تا ناراحتی های این سیستم را به مرور برطرف سازد. همچنین جهت کنترل و درمان بیماری آرتریت روماتوئید می توان از کدو حلوایی و عسل و لیمو ترش تازه و روغن زیتون به عنوان یک وعده غذایی استفاده کرد. از طریق تنظیم نوع غذا با طبع و مزاج شخص و فصل می توان از بیماری های اتو ایمون پیگیری کرده و از سلامتی کامل بهره برد.

توجه اینکه اگر اشکالی در ترکیب خون ایجاد شود ( بر اثر بیماری یا نوع غذا) مقدار رسوب اریتروسیت ها بیشتر یا کمتر خواهد شد.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی
  • ۰
  • ۰

در مقاله قبلی (طب سنتی -بخش۹- شناخت حالات سودا- بخش۱) با نوع طبیعی چهارمین مورد از اخلاط چهار گانه طب سنتی یعنی سودا آشنا شدیم. در این مقاله به نقش طحال در کنترل سودا می پردازیم.  با سالم یاب همراه باشید.

 

سودا داخل طحال شده و سه کار انجام می دهد:

۱- سپرز اندامی است که از سودا تغذیه می کند تا بتواند به حیات خود ادامه دهد.

۲- همه سودا به علت ماندن در سپرز، به خون در همه تن پراکنده نمی شود و اگر سپرز نباشد، اندام هایی که سودا برای تغذیه آن ها صلاحیت ندارد، از حالت اعتدال خارج می شوند و شخص به سرعت دچار بیماری می گردد. اگر راه سودا به طحال بسته شود و سودا با خون به همه بدن برسد رنگ پوست سیاه می شود و اگر سودایی فزون تر به مغز رسد، انسان دچار مالیخولیا( دیوانگی) می گردد یا اگر مقدار آن در قلب زیاد شود موجب مرگ خواهد شد.

۳- مقداری از سودا از سپرز به معده وارد می شود و از راهی که میان معده و فم المعده است، سر معده را قوی می کند و موجب اشتها در شخص می گردد. سودا باید به مقداری باشد که خون را قوی کند و با خون به اندام ها برسد و اندام ها از وی نصیب خویش ببرند و سپس به طحال رود و آنچه کار اوست انجام دهد، این حالت طبیعی است و هر چه از این مقدار فزون تر یا کمتر باشد، بیماری ایجاد می کند و غیر طبیعی است.

طب سنتی

طب سنتی

تولید سودا بیشتر در فصل خریف می باشد که آن را به فارسی پاییز می گویند. در سال های کهولت و پیری از غم و از غذاهای سرد و خشک خصوصاً که با کارهای پر رنج و مشقت توام شود، نیز تولید می شود. مانند پیران و کسانی که کار فکری فراوان علمی داشته باشند که سودای آنان بسیار می شود و باعث ایجاد خون سیاه می گردد.

  • سید مهدی مصطفوی گرجی